Wednesday 29 February 2012

Leap day

Idag är det skottdagen och dagen till ära har vi loggat=hittat en geocache='skatt' eftersom den officiella siten Geocaching där vi är medlemmar (gratis) hoppas på att rekordmånga geocachare runt om i världen loggar en cache de just hittat denna dag. Heja!



Geocaching är lite som en skattjakt: man letar m.h.a. GPS-koordinater efter gömda 'skatter' som kan bestå av pyttesmå microbehållare där man bara skriver in namn och datum till större behållare (52 liters förvaringsback är det största vi hittat) där det förutom loggbok också kan finnas småpryttlar för barnen att byta till sig, cacher kan också vara virtuella eller i form av en naturformation eller något liknande. Detta är ett utomordentligt sätt att få motion och upptäcka nya platser.

Våga prova du med, det är gratis att bli medlem och den enda utrustning som krävs är en iPhone (android funkar nog också) eller handhållen GPS. Registrera dig på siten och ladda ner geocache-appen och sätt igång. All information om hur man går tillväga finns på siten. Det finns även en svensk geocaching-site att registrera sig på (klicka på texten i fetstil för att komma vidare till respektive site).

29 februari betyder också att sommaren officiellt är slut och att hösten tar vid imorgon *snyft*.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts