Sunday 1 April 2012

Steamin'

'Steamin' hot' har det inte varit idag men nära nog. Så kändes det i alla fall när vi tog en rask prommis runt Narrabeen Lakes i eftermiddags. Härligt att röra lite på sig i det ljuvliga höstvädret tycker jag och DH. DS föredrar andra aktiviteter så honom fick vi nästa släpa med oss runt men en svalkande glass halvvägs (5km) fick honom på bättre humör.




Titeln refererar istället till vårt nya inköp från den tyska vitvarujätten som jag jobbade för tidiagre. Ända till igår hade jag möjlighet att köpa vitvaror med personalrabatt och det utnyttjade vi så klart och i helgen har vi installerat ny tvättmaskin och torktumlare (vilket inte är så himla spännande egentligen för vem gillar att tvätta?!).

Grejen (för oss) är den nya ångugnen. Hälsosammare och godare kan man knappast laga mat och för oss som nästa varje måltid tillreder grönsaker som broccoli, blomkål och gröna bönor så är detta en höjdare - inga sönderkokta grönsaker någonsin mer. Perfekt ris. Fisk och skaldjur tillreds varsamt och resultatet är enastående. Åh, vad jag är glad att äntligen ha en ångugn och gissa vad, DH är nöjd han med. Lyx i vardagen.

 Före.

Efter.

Tyvärr var denna vägg det enda stället vi kunde ha ångugnen på. Inte jättesnygg lösning men det får duga. Till höger har vi micro och varmluftsugnar (1,5 st).


PS!
Vår gamla tvättmaskin sjöng på sista versen, kortprogrammet hade slutat fungera och varje laddning tog över två timmar att köra. Torktumlaren var det inget fel på egentligen så den tänkte vi först behålla men när vi såg att det fanns tumlare med värmepump och sexstjärnig energiklass så valde vi att byta ut den med eftersom vi använder torktumlaren (för) mycket.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts