Thursday 27 September 2012

Lighting

Belysning: jätteviktigt och ibland svårt. Trädgårdsbelysning är nästan lika viktigt som inomhusbelysning men oftast bortglömt även om det fått mer och mer uppmärksamhet på senare år.
 
 
 
 
Dels ur praktiskt hänseende: det är lätt att snubbla om man inte kan se var man sätter fötterna men också ur estetiskt hänseende: spännande kontraster skapas och med ljusets (och skuggans) hjälp kan man framhäva (och dölja) valda delar av trädgården.
 

 
 
Vi tillbringar mycket tid utomhus och upptäckte att ett kompakt mörker runt omkring kvällstid skapade otrivsel så ganska snart efter vi flyttat in så installerade vi lågvoltsljus runt om i trädgården. Mörkret blev mindre kompakt och påträngande. Vi älskar vår trädgård både dagtid och kvällstid och tillbringar mycket tid där i skenet av levande (och elektriskt) ljus.


 
 
 
<3 H
 





2 comments:

  1. Vilken underbar trädgård ni har! Ser ju ut som ett spa. :)

    ReplyDelete
  2. Tack! Det var trädgården som avgjorde köpet :) dels att det fanns pool (soluppvärmd mellan oktober och april) och spa (gasuppvärmd till 39 grader på en halvtimme vintertid) men också för att den ligger i anslutning till köket med vikdörrar och -fönster som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Älskar't.

    ReplyDelete

Popular Posts